Grāmatas pieturas Vidzemē:

 

 

2018.gada janvāris. Biedrības RASA pilsoniskā iniciatīva, kas veltīta Latvijas valsts simtgadei – Tautas Saimes grāmata – turpina ceļu pa Latvijas pilsētām, novadiem, pagastiem:

5.janvārī, Tautas Saimes grāmatas viens sējums – viens no pieciem Vidzemes novadā – tiek nodots Burtnieku novada Domes priekšsēdētājam Štromberga kungam un Domē grāmata būs pieejama ikkatram.

 2017.gada 6.novembris. Tautas Saimes grāmatas tīklojums Latvijā:

Vidzeme

 Plašāka inform.-28812001

2017.gada novembris. Tautas Saimes grāmatas ceļš Madonas novadā.

2017.gada 9.oktobrī. Tautas Saimes grāmatas ceļa tīklojums Latvijā – jaunākā informācija 9.10.2017

Vidzeme

Plašāka informācija – 28812001

 Līdz 15.septembrim Grāmata pieejama Baldones Novadpētniecības muzejā ikvienam, kurš vēlas atstāt nākamībai savu piedzīvoto un pārdzīvoto Latvijas Valsts pirmās simtgades nogrieznī, savu dzimtas stāstu, savu skatu uz dzīvi, savu vēlējumu valsts nākotnei.

Šīs grāmatas starts ar grāmatas iedziedāšana tika dots Pēterdienā, 29.jūnijā, plkst.19.00 Baldonē pie Kultūras centra.

Plašāka informācija – 28812001

 

2017.gadaā no 12.maija- 29.maijam – Alojas novads, Staicelē, Lībiešu muzejā

Līdz 29.maijam ikviens novada iedzīvotājs un viesis aicināts ar savu atmiņu, emociju, piedzīvojumu, pārdzīvojumu – pašam savu vai dzimtas saglabātu – stāstu iegriezties Staicelē Lībiešu muzejā, lai to ierakstītu Tautas Saimes grāmatā.

No 15.maija – 5.jūnijam– Ķekavas novads. Grāmata kopā ar projektā iesaistītiem brīvprātīgajiem ceļos pa novada ciemiem. Tostarp, savu vēstījumu Latvijas Valsts 100gadei rakstīs valsts vienaudze no Titurgas.

 

No 5.jūnija līdz 19.jūnijam – Ķekavas novada bibliotēka, novada Sociālā māja;

 

Līdz 15.septembrim Tautas saimes grāmatas sējums atrodas Ādažu novada bibliotēkā.

Plašāka informācija – 28812001

 

Pirmās grāmatas ceļš (1):

2017.gadā no 12.maija- 29.maijam – Alojas novads, Staicelē, Lībiešu muzejā.

Staicelē pirmais ieraksts Tautas Saimes grāmatā

Skanot Staiceles mūzikas un mākslas skolas audzēkņu veidotajam koncertam, vērojot jauneklīgo Staiceles vecmāmiņu deju soli, klātesot Staiceles vietvaras un sabiedrības pārstāvjiem – tādā noskaņām skaistā pēcpusdienā Staiceles Kultūras namā tika dots starts Tautas Saimes grāmatas rakstīšanai.

Enerģiskā, rosīgā, atraktīvā staiceliete Aina Berga bija pirmā, kas atvēra grāmatu, lai uzrunātu savu valsti tās Lielās jubilejas gaidās. Ainas kundzes dzīves atmiņu pavediens ir skaudrs, taču caurausts ar bezgalīgu mīlestību Dzimtenei, ar ticību Latvijas neatkarīgai valstij, ar brīnišķīgiem laimes mirkļiem.

Šajā pat dienā Grāmatā savu skatījumu mirkļus šā brīža valsts dzīvē un  savus vēlējumus Latvijai rakstīja arī pārējie klātesošie.

Foto no pasākuma:

 Līdz 29.maijam ikviens novada iedzīvotājs un viesis aicināts ar savu atmiņu, emociju, piedzīvojumu, pārdzīvojumu – pašam savu vai dzimtas saglabātu – stāstu iegriezties Staicelē Lībiešu muzejā, lai to ierakstītu Tautas Saimes grāmatā.

Otrās grāmatas ceļš (2):

No 15.maija – 5.jūnijam– Ķekavas novads. Grāmata kopā ar projektā iesaistītiem brīvprātīgajiem ceļos pa novada ciemiem. Tostarp, savu vēstījumu Latvijas Valsts 100gadei rakstīs valsts vienaudze no Titurgas.

No 5.jūnija līdz 19.jūnijam– Ķekavas novada bibliotēka, novada Sociālā māja.

 

Trešās grāmatas ceļš (3):

Pirmā pietura – Ādažu novada bibliotēka līdz jūnija beigām.

 

Ceturtās grāmatas ceļš (4):

2017. gada 29.jūnijs. Ceturtās grāmatas starts un grāmatas iedziedāšana tiks doti Pēterdienā, 29.jūnijā, plkst.19.00 Baldonē pie Kultūras centra.

Precizēta informācija sekos.

Plašāka informācija – 28812001